Премиум

Премиум селекция
Под марката Премиум селекция предлагаме вината с много високо качество. Тези Асу и Самородни вина са произведени от най-добрите разсаждения, от подбрано грозде. След беритбата гроздето се обработва внимателно, след което премиум вината от най-добрите години съзряват няколко години в изби.Специалистите редовно дегустират вината от Премиум селекция и решават оптималното време за бутилиране.Вкусовите характеристики на вината от премиум селекция са уникални и са с високо качество.

Токай Премиум Cuvee - sweet

В това уникално сладко вино се обединява наследството в производството на токайските вина и модерната технология. В резултат на това се получи прекрасно вино с плътен и хармоничен вкус.

С едноременната обработка на съсухренните и асу зърната от видовете Фурминт и Харшлевелю е произведено това вино купаж. Начинът на обработката, минералното съдържание на почвата и вкусовите качества, придобити по време на узряването правят уникално това вино, което е с качеството на 5 путоньош Асу.

Виното е със златисто-жълт цвят.Свежестта на цитрусовите плодове се допълват с нюансите, наподобяващи портокал и сухи плодове, произхождащи от асу зрънца. При дегустирането във вкуса се улавят нотките на круша, кайсия и смокиня.

Препоръчваме да се консумира с плодови десерти, но великолепно е и самостоятелно, охладено до 13-14 °С

tokaji_premium_cuvee_sm
0,500

Самородни Премиум- сухо

- със светло златист цвят

- с плътен аромат, хармонично съчетан с уханието на дъб и ботритис

- добре узряло, голямо сухо бяло вино, дълго тяло с нотки на коричка хляб и зелен орех

- перфектна хармония на киселинност и захарен компонент

Самородни Премиум- сухо0,500

Асу Премиум 5 путоньош

- със светло оранжев цвят

- със чист, свеж аромат, балансиран вкус с плодови нотки

- дълъг кадифен послевкус

Асу Премиум 5 путоньош0,500