Добре дошли

Добре дошли на нашата Интернет страница.

Всеки познавач на вината знае, че Токайското вино има уникални вкусови качества, не случайно го наричат “Кралят на вината, виното на кралете”. Съществува легенда, че в подножието на Токайските хълмове намерили златна клонка. Едва ли в оглежданите там лозя има злато, но заради своя цвят и вкус виното, добивано в този район, се нарича “ Златото на Подножието “.Токайското вино от векове е средство за международна дипломация.Да се даде бутилкаТокайско вино като подарък се е смятало за великодушен и благороден жест по времето на фамилията Ракоци. Както папа Бенедикт ХІV красноречиво се изразил, хвалейки токайския регион и императрица Мария-Тереза, която му подарила виното: „Благословена да е земята, която те е отгледала, благословена да е жената, която те е изпратила, и благословен да е този, който те пие.”

На българския пазар от дълги години се предлагат тези уникални вина,произведени от Търговска къща Токай,Токайско асу 3 и 5 путьонош, Токайско самородни, Фурминт и т.н, също и млади токайски вина. Благодарение на направената инвестиция, Търговска къща Токай работи с една нова, модерна, на световно ниво технология,поставяйки си за цел показване освен традиционното и на едно ново “ лице “ на Токайските вина за младото поколение и за тези ценители,които предпочитат по-свежи, по-леки вина.

Токайското вино е необикновено, то може да присъства както на голям празник, така и в моменти на скърб и тъга. Това е вино на медитацията, когато сме сами и преосмисляме живота си. Освен че е унгарско, специфично и неповторимо, то наистина е ароматно и вкусно.

Наздраве!Токайско Вино


Hilton

Винен Свят Каза Вино

This movie requires Flash Player 9